Home again!

Nu är jag hemma på bygda igen. Förlåt att det inte blivit något bloggande under dessa veckor, men jag har helt enkelt inte haft tid.. Plus att datorn som fanns på hotellet vi bodde på var så otroligt seeg så det hade säkert tagit en timme för ett enda inlägg.

Det har iallafall varit helt underbart på Koh Samui. Åk dit om ni ska till Thailand! :) Ön ligger på den östra sidan och det tar några timmar extra att ta sig dit med båt och buss, men det är det helt klart värt! Långa vita stränder, palmer, kokosnötter och massor av god thaimat. Jag hade helt klart kunnat tänka mig att vara kvar en vecka till...

Under dessa veckor har vi mest solat och badat (hade ungefär 100 meter till stranden), men också åkt på elefant-trecking i djungeln, kollat på hur aporna plockar ner kokosnötterna från palmerna, gått på marknader och shoppat. 
Vädret har varit helt perfekt. Sol och runt 30 grader i stort sett varje dag. Jag tror det regnade typ 5 minuter två av dagarna.

Vår resa började dock inte så bra.. det började när vi anlände till Arlanda och vår stora resväska gått sönder under transporten med flyget. Vi fick alltså börja med att köpa en ny väska och packa om alla grejer (tur att vi hade några timmar innan flyget gick). När vi sedan åkt 11 timmar med flyg och 4-5 timmar transfer i Thailand och kom fram till hotellet trötta och sådär lagomt svettiga så fungerade inte vattnet... Vi fick vänta i drygt en timme innan det kom igång och sedan gick vi en kort sväng till stranden. När klockan var ca 21.00 Thailändsk tid (vi hade varit vakna i över 30 timmar) så tänkte vi gå och lägga oss för att vara så pigga som möjligt dagen efter. Det var ju bara det att vi hamnat på ett hotell som låg tvärs över gatan till, inte bara en, utan två nattklubbar. Gaaah. Vi försökte med både öronproppar och kuddar men inget fungerade. Det gick helt enkelt inte att sova. 
Efter två nätter utan sömn så bestämde vi oss för att byta hotell. Sagt och gjort. För ett tillägg på drygt 2000kr så fick vi byta till ett hotell i samma kedja, smidigt och enkelt gick det och hotellet vi fick byta till var såå mycket fräschare, trevligare personal, godare frukost och inte minst så var det tyst på nätterna :)

Nä nu är det bäst jag hjälper Patrik lite med städning och tvätt (han är duktig min karl som städar medans jag sitter här och latar mig), och sedan blir det  duschen.

Lägger ut lite bilder från resan senare...

Hej så länge och ha en trevlig lördag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0