090830

Jaktprovet gick åt helvete. Eller rättare sagt så gick det inte alls. Tila vägrade att ens påbörja provet och domaren avbryt innan hon ens hunnit blöta tassarna i vattnet. Tila skakade som ett asplöv så det där var nog inte alls hennes grej. Jag antar att det var hela situationen med folk, domare, skytt, båt och att vi var på en helt okänd plats som gjorde det... Typiskt. Jag som var helt säker på att hon skulle fixa det där. 

Men helgen har i övrigt varit jättebra och i Sundsvall hittade jag massor av fina grejer. Både kläder och prylar, doftljus, ljuslyktor och annat. I Österström fick vi bo i en jättemysig stuga med två rum och toalett med dusch. Hela området där vi höll till var jättefint och vädret var helt på vår sida, sol och precis lagom varmt.


Brukskontoret - stugan vi bodde i...


Siv, pappa, Patrik och Tila


Provplats



 
Superskön Peak tröja som kommer användas flitigt och en fin ljuslykta från Ikea.

Nu ska vi dricka lite kaffe här hemma och sedan gå en promenad ner till svärmor som fått komma hem över dagen. Hon fick en stroke i juli, men är på bättringsvägen.

Hopas ni har en skön söndag!


Regnigt

Godmorgon!

Inatt har det regnat och det är väldigt mörkt och tråkigt ute nu. Idag slutar jag runt 11-tiden och vi ska försöka komma iväg så fort som möjligt efter det. Shoppinglistan är lång den här gången kan jag lova, så timmarna behövs!

Nu - work work work. Har en del att göra klart innan jag får gå hem.

Ha en bra dag, och trevlig helg!



Skottlossning

Godmorgon,

Jag förstår inte vad dem är med mig? Jag är så sjukt trött hela tiden. På kvällarna kan jag somna sittandes i soffan klockan 20.00 och det kan jag lova aldrig har hänt förut. Nu sitter jag som en zombie på jobbet och kan knappt hålla ögonen öppna. Finns det någon annan som är så här? Är det årstiden eller kanske en ny förkylning som spökar? Jag hoppas på det förstnämnda...

Ikväll kommer Patrik hem och jag ska packa inför resan till Sunsvall imorgon. Det ska bli så otroligt skönt att komma iväg ett tag! Jag ska även ut med Jessica en sväng ikväll och träna med Tila. Gick inte så bra som jag trodde det skulle gå igår när vi var ut, så vi måste testa en gång till... Tila är lite ovan med smällar i samband med apporteringen så det är det vi tränar på. Jessica är en ängel som ställer upp med bössa och allt! :)

Nu är det dags för lite kaffe. Ha en bra dag allihopa!

Tidig morgon

Hej Hej,

Ställde klockan på 05:45 i morse, klev upp fast jag gärna hade legat kvar i sängen, och gav mig ut på en promenad! Det var precis lagom kyligt ute, lite dimma och vindstilla.. Såå skönt att börja dagen så!

Nu ska jag hämta dagens tredje (!) kopp kaffe... (detta dåliga beroende som man egentligen borde göra något åt).

Ha en bra dag!

Filmtips



Har ni inte sett den? - Se den!

Jag skrattade och grät, blev glad och arg om vartannat under dessa två timmar = underbar!
Jag älskar filmer som berör!

Finväder!

Solen skiner idag också! Typiskt att man måste sitta inomhus... snart är det lunch och jag är såå hungrig. Jag hade tänkt äta på jobbet idag men då morgonen blev så stressig så glömdes såklart matlådan hemma. Efter jobbet ska jag iväg och kolla efter ett bra regnställ, eller iaf byxor, som kan behövas till helgen om inte vädret är på vår sida.

Dagens träning: 65 min pump och 45-60 min rask promenad.

Hoppas ni får en bra dag!

Sköna söndag!

 


Idag var vi varit ute hela dagen och det har varit sol och superskönt!

Dagen började med en långpromenad och sedan åkte vi iväg och tränade lite med Tila inför jaktprovet vi ska på nästa helg i Österström. Vi har bokat en stuga som vi ska bo i mellan fredag och lördag, och på fredag eftermiddag åker vi först ner till Sundsvall för lite shopping! Ikea katalogen som kom förra veckan ska granskas lite senare ikväll...

Nu väntar en kopp kaffe och blåbärsbullar!

Hejdå!

Mysdag



Regn ute = mysa-inne-dag

Jag har precis bokat en film på filmtoppen.se och ska snart åka och hyra den och köpa lite gott tills ikväll.
Till middag blir det världens godaste kycklinggratäng med mango chutney (stavas det så?), sambal och annat. Till det blir det nog ett glas vin!
 
Nä, nu ropar sambon att det är dags att åka! Hej så länge!

 

Helg igen...

Fredag eftermiddag. Ute är det så mörkt just nu så det känns som om det vore mitten av oktober. Tror det väntas regn lite senare. Ikväll blir det fredagsmys hemma med nya Wallander och tacopaj. Kanske öppnar en flaska rött också, men vi får se... Måste iallafall på byn och handla efter jobbet. Hemma ekar det tomt i kylskåpet.

Igår beställde jag för övrigt lite höstkläder från både H&M, Gina Tricot och Dinsko. Tack för webshoppar! Hoppas bara allt passar så man slipper bökiga returer. Det känns faktiskt lite skönt att det snart är höst och man får börja klä sig i varma strumpbyxor, stora tröjor och snygga stövlar. Jag längtar också till alla mysiga promenader när kylan biter i kinderna och alla vackra färger ute!


Hoppas ni har en bra dag och får en trevlig helg!



Min gårdag...

.. bestod av jobb, massage, promenad, tjejsnack och bebismys. Underbart!

Hoppas denna dag blir lika bra, men jag känner mig galet trött och huvudvärken är inte långt borta. Sitter på jobbet  nu och ska precis hämta en kopp kaffe. Ikväll kommer Patrik hem och efter jobbet ska jag iväg och fixa lite grejer.

Hoppas ni får en bra dag ni som läser!

Snabbt inlägg

Jag har precis ätit lunch och har veckans längsta eftermiddag kvar innan jag får gå hem för dagen. Tisdagar är alltid värst! Undrar varför egentligen? Men jag antar att det är för att måndagen är gjord (och då har man precis fått vara ledig) och man har nästan hela veckan kvar innan helg...

Idag regnar det och det ser inte ut att bli bättre tills ikväll. Men det känns ganska skönt faktiskt. Jag känner för en slapparkväll i soffan med tända ljus och  en kopp te, och så tänka jag bläddra lite i höstens h&m katalog.

Men innan det blir det lite träning: 30 min spinning och 30 min styrka på pigget

Ha en bra dag!

Tröttast!

Det blev ingen resa till stan igår. Vi var bara hemma och myste hela dagen istället och tog långa promenader i det fina vädret som var. På kvällen hamnade vi på Corner och där var det totalt värdelöst! När vi kom dit vid 23-tiden så var det endast två pers på plats. Sedan började det i och för sig rulla in lite fler, men jag känner idag att jag hellre varit hemma.

Idag regnar det, jag är världens tröttaste och har precis masat mig ur soffan där jag legat sen jag klev upp i morse. Nu ska jag ta tag i lite disk och ge Tila sin ögonsalva. Får se om det blir något uppehåll i regnandet senare så att man kan ge sig ut på en liten prommis. Jag behöver lite luft idag känner jag...


Fredagsmys


Lördagsmiddag. Älgfilé och hasselbackspotatis


Igår kväll i väntan på taxin...

Hoppas ni som läser har en bra och skön söndag!
Hejdå!

2009-08-14

Det är fredag, solen skiner och jag är på toppenhumör. Igår kväll gav jag mig ut på en joggingtur och det var väldigt skönt, men också väldigt jobbigt. Jag har hittat en sväng på ca 5-6 km, med många backar, som jag banne mig ska klara om några veckor. Igår var jag helt slut efter halva sträckan och i den sista backen (den längsta och brantaste) så tog det stopp och jag gick i raskt tempo resten av vägen hem. Ska kanske försöka mig på en sväng ikväll också, men jag är inte säker på att tiden räcker till. Ett besök i Tännviken är nämligen planerat efter jobbet och sedan ska det åkas hem och lagas middag. Jag har hittat ett recept på en mozarella-tomat paj som jag tänkte testa...

Imorgon, lördag, bär det troligtvis iväg till stan en sväng för lite shopping, bio och middag. 
 
Ha en bra dag!

Hejs!

Torsdag

Dagarna bara rusar iväg och jag glömmer helt bort att blogga. Nu är det iallafall torsdag och snart helg igen. Ikväll kommer Patrik hem och jag tänkte försöka mig på ett pumppass innan då träningsvärken från måndagens pass äntligen börjar ge med sig. Så jäkla konstigt egentligen att man kan tappa så mycket stryka på bara några veckor? Men som tur är så går det ju snabbt att få den tillbaka... Till och med gårdagens promenad kändes jobbig, och det beror väl på att jag varit sjuk och legat på latsidan hela semestern. Men nu ska det bli ändring på det!

Igår var för övrigt en av de jobbigaste arbetsdagarna på länge. Så sjukt mycket att göra och bara en massa problem. Vi var överbemannade på vissa grejer och underbemannade på andra. Att det ska vara så svårt att se till att "rätt" personal finns på plats? Jag var helt slut när jag kom hem. Hoppas bara att inte den här dagen blir likadan.

Nä, nu ska här jobbas!

Ha en bra dag alla!


Ögoninflamation?

Godmorgon! Måndag igen och helt ny vecka. En bra vecka hoppas jag! Full med träning och nyttig mat. Förkylningen har börjat släppa så jag tänker faktiskt ge mig iväg till gymmet ikväll. Ska bli så jäkla skönt! Blir nog en långpromenad efter det också.



Min lilla tjej har fått ögoninflamation (tror jag) och klockan 13 ska jag ta henne till veterinären. Tycker så synd om henne och hennes ena öga är rött, irriterat och ögonlocket jättesvullet. Stackars!

Update: Troligtvis har hon blivit biten i ögat av något så hon har fått en allergisk reaktion = behandling i 10 dagar.

Söndag...

Vilket underbart väder det har varit i helgen. Idag är det dock moln på himlen, men ändå väldigt varmt. Skönt! Vi började morgonen med en promenad och nu jag precis städat lite och vattnat alla blommor som nästan var helt uttorkade av värmen. Snart väntar duschen och ikväll blir det tacos och filmmys!

Gårdagens supergoda middag!
Jag gjorde folieknyten med potatis, vitlök, persilja och smör, och till det grillat kött, sallad och en kall vitlökssås. Mums!

Hej så länge!

Tomas Ledin

Ikväll är det vin och Tomas Ledin som gäller hemma hos oss. Perfekt musik att lyssna på varma sommarkvällar!

Trevlig kväll!

Godmorgon Fredag!

Äntligen fredag, men vart tar egentligen veckorna vägen? Snart är vi inne i mitten av augusti och sommaren är snart slut?! Helt sjukt vad fort det går... Idag verkar det iallafall bli jättefint väder och jag slutar redan 14.45, skönt! Då ska jag iväg och fixa lite grejer innan jag ska hem och bara slappa hela kvällen! Hemmagjord pizza har jag varit sugen på länge nu så det blir det nog till middag...



Besöksrekord igår såg jag precis!
Jag brukar aldrig kolla hur många som varit inne, men va kul!

Torsdag

Godmorgon alla! Idag är jag supertrött. Sov väldigt dåligt i natt. Hoppas dagen går fort så jag kan åka hem och fixa allt som måste fixas. Eller måste och måste, men jag har en hel del som jag skulle vilja få gjort innan helgen och innan Patrik kommer hem. Jag brukar oftast försöka hinna städa, tvätta, storhandla o.s.v. innan han kommer hem för att slippa det då. Men just nu är inget av detta gjort.

Nu ska jag inta dagens första kaffe, så vi får höras mer senare!

Ha en bra dag!

Nageltips

Om ni har, som jag, väldigt tunna och svaga naglar så är detta världens bästa grej... Jag brukar aldrig lyckas spara ut mina naglar då dem går av hela tiden, men det här hjälper verkligen.

 
NUBAR Nail Weaver, med fibrer, som bygger upp och förstärker hela nageln.

Jag köpte mitt på Pigg och Frisk, men det finns säkert lite överallt.

Förtursrea

Nu har jag slagit mig ner i soffan och sitter och planerar vad jag ska bjuda Patrik på till middag imorgon när han kommer hem. Något extra gott ska det bli då vi firar årsdag idag! Funderar på något grekiskt med kyckling och fetaost, kanske. Mums.

Ikväl har jag och Mia varit för förtursrean på Andreés. Och jag som typ aldrig brukar hitta något när det är rea kom faktiskt hem med både ett träningslinne och en jacka, allt för endast 250kr. Riktigt bra gjort om jag får säga det själv!


För ett par veckor sedan hade jag en välbehövlig garderobsrensning och då hittade jag bl.a denna tröja (som jag helt glömt att jag hade) långt därinne med prislappen kvar. Jag skäms nästan över hur mycket kläder jag har som bara ligger och aldrig blir använda. Så ett litet tips från mig - rensa era garderober lite då och då så blir ni säkert förvånade över hur mycket kläder ni egentligen har, och fundera på vad ni verkligen behöver innan nästa shoppingtur. Detta är något som jag själv skulle behöva bli påmind om, då jag är världsbäst på att köpa flera exemplar av i stort sett samma plagg, bara för att jag "glömt" att jag redan har det hemma... 

Nu har det precis börjat en film på Tv4Plus som jag tänkte kika lite på. Ha en trevlig kväll allihopa så hörs vi senare!

Hejdå!



3 år idag...

 

Idag har det varit vi i 3 år, och fler år ska det bli!

Andra dagen

Jaha, då var man igång med vardagen igen efter en skön semester. Jag gjorde första arbetsdagen igår och det gick helt okej. Nu önskar jag bara att jag blir av med den jäkla förkylningen jag har dragits med de senaste veckorna. Jag börjar få träningsabstinens och vill kunna göra vardagliga saker (gå i trappor, hämta posten och annat) utan att bli så anfådd så det känns som jag sprungit flera kilometer.

Igår kom Lina förbi på lite fika och jag hade gjort en annanaspaj som vi två (själva) smällde i oss nästan allt utav (!!). Som sagt - jag måste bli frisk snart så jag kan röra på mig och äta en massa gott utan att få dåligt samvete. Nu sätter sig varenda extra kalori runt magen.

Nu ska dricka en kopp kaffe och hugga in på lite mail.

Vi hörs!

Vin och mys



Nu blir det lite vin och mys i soffan och sedan kanske en sväng på Grand...

Ha en trevlig kväll allihopa!

Hemma igen...

Igår kväll kom vi hem igen och idag har vi pysslat ute med gräsklippning, ogräsrensning och nu sitter jag o väntar på att Patrik ska bli klar med maten. Det blir grillade ribbs, köttfärsspett, klyftpotatis och kanterellsås. Mums.

Några bilder från de senaste dagarna...


Lexi och Tila hemma hos mamma...


Lexi




I Skellefteå kryllar det av igelkottar. Just den här satt precis utanför mammas ytterdörr...

RSS 2.0